HORROR THEATRE

englishflagdanskflag

 

 

Døden, han er den eneste der kan komme for sent, uden at folk brokker sig

Jeg elsker at arbejde med gys.

Jeg har ofte uhyggelige elementer med i mine forestillinger. Men jeg har kun en enkelt gang opsat en gyser forestilling. Jeg har intentioner om at sætte den samme forestilling op igen senere hen, samt at skrive nye gyser forestillinger.

 

zombietid5

Forestillingen “I En Zombietid” blev spillet hver fredag og lørdag i September måned 2013 i Stenhuset på Kirkehavegaard. Til hverdag bliver stenhytten brugt som opbevaringsrum for 7 foreninger i Allerød kommune og AAT spurgte alle foreningerne om lov, til at benytte huset og det blev til et spændende projekt.
Publikum blev budt velkommen i den lille saunahytte Lapträsk badstue som er en gave fra Allerøds finske venskabsby. Da klokken slog 20 blev publikum ledt over til stenhuset hvor forestillen allerede var igang da publikum kom ind i huset.
Døren blev låst og de kun 13 publikummer blev skræmt fra vid os sans.
zombietid6
Forestillingen starter hyggeligt ud. Vi møder fem unge mennesker af meget forskellige typer. Disse fem unge er tvunget til at samarbejde om et projekt. Forestillingen minder i starten om 80’er filmen “The Breakfast Club”, og publikum tænker med det samme at dette vil blive en humoristisk forestilling om forskellige slags unge mennesker i dagens Danmark.
zombietid7 Hurtigt kommer forestillingens feminine kræfter op at skændes om alle mulige ligegyldige ting. Og det virker ikke som om, de nogensinde vil få udført deres opgave.
I det øjeblik hvor skænderiet kulminerer, og én af de unge damer banker en anden ung dames hoved ned i bordet, går strømmen pludselig.
Scenen blir bælgmørk.
Scenen er inrettet som et almindeligt hyggeligt kælderrum i et dansk hjem. Møbler, bøger, familiens gamle gyngehest, standerlamper og film plakater skaber stemningen af hverdag.
Og da alle disse almindelige lamper bliver slukket med et knald, lyder der en spredt mumlen fra publikum. “Var det meningen tror du?”. “Gik strømmen rigtigt?”.
Og skuespillernes reaktioner hjælper ikke på publikums mavefornemmelser.
I forestillingen er der brugt meget få og meget vel udvalgte special effects i form af lys, lyd, teknik og make up. De meget få effekter bliver ikke opdaget af publikum. De underbygger blot uhyggen og får flere gange folk til at gispe og komme med andre forskrækkede udbrud.
zombietid1
Efter forestillingen fik vi mange imponerede kommentarer fra det skræmte publikum. Og jeg var stolt over at møde flere grædende publikummer der fortalte mig at “Det var noget af det mest uhyggelige jeg nogensinde har været med til!” Og netop dette udsagn rørte mig meget. For på teateret får publikum en helt anden oplevelse af Gys end på film mediet. I teateret føler man nemlig hurtigt at man “er med til det”.
Vores 13 publikummer sad meget tæt på skuespillerne under forestillingen. De kunne høre den mindste vejrtrækning, hvilket gør dødsfald på scenen meget teknisk svære, men også meget virkningsfulde.
 zombietid3
Det er ikke sidste gang jeg har arbejdet med Gyser genren. Jeg elsker at arbejde med effekter på teater scenen. Jo mere simpelt, des bedre fungerer det ofte.
‘Less is more’ som man siger.
 “I en Zombietid” kan sagtens holde til en genopsætning. Så når chancen byder sig, lokationen er til rådighed og jeg har 6 unge skuespillere, der har evnerne og disciplinen til arbejdet, så skræmmer vi livet af publikum igen.
zombitid2